Gott nytt år 2015!

Bild lånad från nätet Bild lånad från nätet

Med en förhoppning om ett framgångrikt och lysande år skriver vi dessa rader i början av detta året.
Urmakarskolan eller som det idag heter IHU, bedrivs nu i egen regi och utbildningen är belägen i Motala. Sveriges Urmakareförbunds Yrkesnämnd är den som fortfarande granskar och godkänner gesällproven som utförs av eleverna på  IHU, där du även får en utbildning inom  Wostep som baseras på Swatchgroup koncernen och ETA:s urverk. Efter avslutad utbildning har du kunskap och möjlighet att arbeta med ETA:s verk och är som tidigare sagt specialicerad på dessa kalibrar.
Numera finns där även möljighet att söka komvuxutbildning i Vännäs för att lära dig urmakaryrket och läsa dina gesällår på Liljaskolan. En utbildning som endast koncentrerar sig på det traditionella lärlingsutbildningen som ett gesällbrev efter godkända prov. Efter avslutad utbildning har man en bredare grund att luta sig emot och kan hantera många modeller av klockor och är mer anpassad för den inhemska flora av olika klockor som finns i Sverige.
Där finns många bitar som vi urmakare i Sverige och i Norden måste ta tag i och arbeta med under år 2015.
Ska det fungera måste vi stå enade och samarbeta.
Ett bra sätt är att bli medlem och engagera dig i de framtida uppdrag vi står inför.
Vi hoppas på ett underbart och härligt år till er alla.

Med Vänliga Hälsningar
Styrelsen
Sveriges Urmakareförbund